logo- de volgende halte is de toekomst

We investeren nu voor een comfortabel, snel en veilig openbaar vervoer in de toekomst.

Waarom actie nodig is

De Metropoolregio Amsterdam is aantrekkelijk en veelzijdig. Dat trekt veel mensen en bedrijven aan. Nu wonen er zo’n 2,4 miljoen mensen – en dit aantal stijgt vooral verder. 

Door toenemende mobiliteit op landelijk niveau en plannen om nieuwe woningen te bouwen en bedrijven aan te trekken. Hier zijn plannen voor op de Zuidas, het Schinkelkwartier in Amsterdam en bij het station van Hoofddorp.  

Dat zorgt voor economische welvaart, maar ook voor toenemende druk op het openbaar vervoer door meer reizigers. Zo is de verbinding tussen Amsterdam Zuid, Schiphol en Hoofddorp toe aan vernieuwing. Ook is het is nu al erg druk op de stations Amsterdam Zuid, Schiphol Airport en in de Schipholspoortunnel. 

 

Beter verbonden zijn

Met name de Schipholspoortunnel tussen Amsterdam en Hoofddorp is een bottleneck waar veel te winnen valt. Als we het OV in de regio verbeteren, ontstaat in de Schipholspoortunnel potentieel ruimte voor twaalf extra treinen per uur, per richting.

Die ruimte kunnen we inzetten om de regio beter met de rest van Nederland te verbinden. Bovendien worden zo meer internationale spoorverbindingen mogelijk, naar steden als Brussel, Londen en Londen.

Om overvolle perrons, treinen, bussen en trams verder te voorkomen, investeren we in een goed functionerend openbaar vervoer. Dat levert veel op. Het maakt de regio internationaal georiënteerd, toekomstbestendig en economisch gezond.

Bovendien zorgt een sterk openbaar vervoer ervoor dat mensen de trein nemen, in plaats van het vliegtuig of de auto. Daarmee beperken we CO2-uitstoot voorkomen we files.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte van het laatste nieuws rondom het verbeteren van het openbaar vervoer in Amsterdam en Haarlemmermeer? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

naam:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.