logo- de volgende halte is de toekomst

Wat vindt u belangrijk? Praat mee.

Praat mee

Voor een bereikbaar en leefbaar Nederland is een goed functionerend openbaar vervoer nodig. Niet alleen nu, maar ook over vijf, tien of twintig jaar. Dat is een langdurig en complex proces, dus zijn nú beslissingen voor later nodig. 

Het project OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer zit in de verkenningsfase. Een belangrijk onderdeel hiervan is het actief betrekken van de toekomstige gebruikers van het verbeterde openbaar vervoer. Daarom horen we graag wat u van onze plannen vindt. Uw mening helpt ons bij het maken van verbeteringen.

In de komende tijd houden we u op 2 manieren op de hoogte. Ten eerste organiseren we informatiebijeenkomsten waar we over onze plannen vertellen en u informeren hoe u kunt ‘meedoen’.

Meer informatie
Daarnaast sturen we regelmatig nieuwsbrieven.

Milieueffectrapportage

Bij grootschalige overheidsprojecten zoals deze hoort een milieueffectrapportage. Het milieueffectrapport (MER) brengt alle effecten op het milieu van een project of de projectalternatieven in beeld. Dat doen we zodat de belangen van het milieu volwaardig meewegen wanneer de overheid plannen maakt en besluiten neemt.

Een onderdeel van de milieueffectrapportage is de ontwerp-Notitie Reikwijdte en Detailniveau (ontwerp-NRD). Deze notitie geeft inzicht in wat er in de milieueffectrapportage onderzocht wordt en op welke manier dat gebeurt.

Een van de eerste stappen van de milieueffectrapportage is het publiceren van de ontwerp-NRD. U kunt de ontwerp-NRD inzien en hier vragen over stellen of opmerkingen over maken. Dit proces wordt gecoördineerd door de gemeente Amsterdam. Wilt u meer informatie dan kunt u ook contact opnemen met het projectteam via het emailadres info@ovamsterdamhaarlemmermeer.nl.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte van het laatste nieuws rondom het verbeteren van het openbaar vervoer in Amsterdam en Haarlemmermeer? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

naam:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.