Milieueffectrapport

Bij grootschalige overheidsprojecten zoals deze hoort een milieueffectrapport (MER).

‘Een MER brengt alle effecten op het milieu van een project in beeld’, aldus Paul van der Zee. ‘Dat doen we zodat milieubelangen volwaardig meewegen wanneer de overheid plannen maakt en besluiten neemt.’

Onderdeel van de milieueffectrapportage (mer) is de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD)”. Deze notitie geeft inzicht in wat er ten behoeve van het op te stellen milieueffectrapport wordt onderzocht en op welke manier dat gebeurt.” 

Paul van der Zee, senior projectleider mer-procedure

Plan-MER

‘Met reikwijdte wordt bedoeld welke alternatieven en varianten onderzocht worden’, vertelt Paul van der Zee. ‘Net als de milieuaspecten bodem, grondwater en luchtkwaliteit. Het detailniveau geeft aan hoe diepgaand wordt onderzocht.’

Op dit moment wordt een Plan-MER opgesteld, ook wel het milieueffectrapport genoemd. Hoe deze wordt uitgevoerd, staat beschreven in de definitieve Notitie Reikwijdte en Detailniveau, die beschikbaar is vanaf begin april 2025.

Kansrijke oplossingen voor complexe uitdagingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het verbeteren van het openbaar vervoer tussen Amsterdam en Haarlemmermeer? Meld je dan aan voor de OVAH nieuwsbrief.