logo- de volgende halte is de toekomst

Overeenkomsten met adviesbureaus ondertekend voor de MIRT-verkenning OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer

Op dinsdag 26 maart 2024 zijn overeenkomsten getekend met de marktpartijen die met het projectteam gaan samenwerken aan de MIRT-verkenning OV-Verbinding Amsterdam – Haarlemmermeer (OVAH).

De verkenning
Uit onderzoeken blijkt dat we in de toekomst meer knelpunten in de Schipholspoortunnel kunnen verwachten. Om overvolle treinen, bussen, trams en perrons als Schiphol, Amsterdam Zuid en Hoofddorp te voorkomen, investeren we nu in goed functionerend openbaar vervoer. Dat levert in de toekomst veel op; het maakt de regio internationaal georiënteerd, toekomstbestendig en economisch gezonder.

Het project OVAH onderzoekt de oplossingen voor de toekomstige knelpunten in de bestaande OV-systemen en op de stations.

Samen onderzoeken
De projectorganisatie OVAH wil bij het uitvoeren van alle benodigde onderzoeken gebruik maken van de kennis en expertise van adviesbureaus. Om deze marktpartijen te selecteren heeft de projectorganisatie afgelopen periode een aanbesteding voor deze adviesdiensten doorlopen. Op dinsdag 26 maart resulteerde deze aanbesteding in het ondertekenen van drie raamovereenkomsten met de geselecteerde marktpartijen:

  • Arcadis in samenwerking met Antea Group, PosadMaxwan en TwijnstraGudde gaan de projectorganisatie ondersteunen met de verkenning van de alternatieven.
  • AS Connect, een consortium bestaande uit Arup en Sweco, is aan het project verbonden om de verdiepende technische studies uit te voeren.
  • Bureau Buhrs en Public Cinema ondersteunen de projectorganisatie met de communicatie en participatie.


De ondertekening van deze raamovereenkomsten voor alle adviesdiensten is voor het project een belangrijke stap in de MIRT-verkenning. Met de ondersteuning van de adviesbureaus kunnen we starten met belangrijke onderzoeken. De projectorganisatie OVAH kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met deze adviesbureaus in de MIRT-verkenning!

Contact
Heeft u naar aanleiding van de inhoud van dit nieuwsbericht vragen, stuur dan een e-mail naar info@ovamsterdamhaarlemmermeer.nl