logo- de volgende halte is de toekomst

Na jaren voorbereiding traden wij – OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer – in oktober voor het eerst naar buiten. We hebben een campagne gehad en vervolgens een aantal bijeenkomsten. Een mooie gelegenheid om voor het eerst kennis te maken met de bewoners, ondernemers en andere betrokkenen uit de omgeving.

De campagne was niet te missen voor de bewoners, ondernemers en forenzen. We adverteerden op de achterkant van streekbussen, in bussen op digitale schermen, bij tankstations en in lokale kranten. Ook online waren we aanwezig; via Facebook adverteerden we in de postcodegebieden rondom het tracé. Op de nieuwe website deelden we de nieuwe video  en moedigden we bezoekers aan zich aan te melden voor bijeenkomsten en met ons contact te zoeken.

Informatiebijeenkomsten
De campagne organiseerden we in aanloop naar de fysieke bijeenkomsten. Op 17 oktober en 1 november waren we aanwezig bij informatiemarkten van respectievelijk de Nieuwe Meer Oost en Spoorzone Hoofddorp. Op 7 november hadden we onze eigen informatiebijeenkomst in B.3. in Amsterdam Nieuw-West. Een week later, op 16 november, waren we in het MBO College Airport in Hoofddorp.

Helaas was er een vrij lage opkomst. Dit is deels te verklaren door de matig bereikbare locaties. Desondanks waren de gesprekken goed en interessant. Op 30 november sloten we af met een onlinebijeenkomst.

Naast kennis maken met onze doelgroepen wilden we ook de omgeving informeren over het MIRT-proces en dan met name om mee te doen aan het gesprek over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Hieronder een paar reacties die we hebben ontvangen van bewoners en ondernemers tijdens de bijeenkomsten:

“Waarom duurt het zo lang voordat er een extra verbinding tussen Haarlemmermeer en Amsterdam komt?”

”Wordt het een metrolijn? Of zijn er nog andere alternatieven?”

”Wanneer kan ik meepraten?” 

“Houden jullie rekening met mijn bedrijf/woning?”

In februari zijn er nieuwe informatiesessies. Deze zijn gericht op mensen helpen om hun zienswijze in te dienen tijdens de inspraakperiode voor de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Op onze website komt hier binnenkort meer informatie over.