logo- de volgende halte is de toekomst

Met de informatiebijeenkomsten in 2023 nog vers in het geheugen is de vraag hoe de rest van de MIRT-verkenning er uitziet. En wanneer kunt u meepraten en meedenken over de kansrijke alternatieven?

Het eerste wat er aan komt is de ontwerp-Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Om te begrijpen wat dit is moeten we een stapje terug naar wat een MIRT-verkenning is.

Als projectteam doen wij een zogeheten MIRT-verkenning. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport en is een investeringsprogramma van het Rijk voor projecten en programma’s in het ruimtelijke domein, zoals wegen en bruggen. Het Rijk is bij deze projecten en programma’s direct financieel betrokken. Om die reden zijn er regels opgesteld voor een MIRT-verkenning. 

We moeten bijvoorbeeld een milieueffectrapport (MER) opleveren. Hoe we de milieueffectrapportage gaan uitvoeren, staat beschreven in de ontwerp-Notitie Reikwijdte en Detailniveau (ontwerp-NRD). Met Reikwijdte wordt bedoeld welke alternatieven en varianten en welke milieu-aspecten zoals bodem, grondwater en luchtkwaliteit worden onderzocht. Met detailniveau wordt aangegeven hoe diepgaand die effecten worden onderzocht. U kunt vanaf woensdag 27 maart tot en met dinsdag 7 mei reageren op de ontwerp-NRD. Gedurende die periode kunt u een zienswijze indienen. Dit is dus voor u een moment om uw mening te geven. Hoe u dit moet doen, leest u op: <<link volgt>>