logo- de volgende halte is de toekomst

In november hebben wij een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd. Behalve dat wij veel hebben verteld over wat het project behelst en hoe een MIRT-verkenning er uitziet, was het ook een eerste kennismaking met de bewoners en ondernemers die geïnteresseerd zijn in de toekomstige plannen.

De eerste informatiebijeenkomst was op 7 november in B.3. in Amsterdam Nieuw-West. Op 16 november waren we in MBO College Airport in Hoofddorp en op 30 november was er nog een online bijeenkomst. Tijdens deze ontmoetingen werd veel informatie uitgewisseld over het project. Zo hebben we uitgelegd dat onderzoek uitwijst dat er in de toekomst meer inwoners en bedrijven zullen zijn die zorgen voor meer woon-werkverkeer. Ook lieten we zien aan welke oplossingen Rijk en regio denken om het openbaar vervoer mee te laten groeien. Daarnaast werd ingezoomd op wat een MIRT-verkenning is en hoe men kan meepraten en meedoen.

Mooie reacties
Ondanks dat de opkomst aan de lage kant was kijken wij tevreden terug op deze avonden. Vooral omdat de mensen die er waren veel belangstelling toonden en met goede opmerkingen kwamen. Een aantal reacties van de aanwezigen:

“Waarom duurt het zo lang voordat er een extra verbinding tussen Haarlemmermeer en Amsterdam komt?”

“Wordt het een metrolijn? Of zijn er nog andere alternatieven?”

Wanneer kan ik meepraten?” 

“Houden jullie rekening met mijn bedrijf/woning?